Navigation / Playground Territory (2010)

Navigation
Sommaren 2010 visas två utställningar av konstnärer verksamma i Umeå. Det är Sol Moréns video Navigation med originalmusik av Jonas Holmberg som kommer att visas i Bio Byviken. Videon spelades in på Stora Fjäderägg sommaren 2009 och är gjord med tanke på Holmön, båtmuseet och alla släckta fyrar. Läs mer om utställningen här.
Vernissagebesökare minglar i entrén till båtmuseet. I Bio Byviken visas Sol Moréns video Navigation.

Playground Territory
Gunilla Samberg visar verket Spelplats Holmön – Playground Territoryi museet. Gunilla Samberg kommer att visa sitt verk ”Playground Territory” som består av 4 målningar och en installation. Verket gestaltar kriget som ett schackspel. Gunillas text: ”Ett människoliv är kort – i evighetens perspektiv bara som en blinkning. Sambergs verk kan ses som ett spel mellan de goda och de onda krafterna i vår tillvaro. Utställningarna är ett samarrangemang mellan båtmuseet och Västerbottens konstförening. Vernissage blir söndag 27/6 klockan 13.00. Samtidigt invigs delar av Bio Byviken.


I marschkängorna gror vetekornen.

Till Sol Moréns hemsida
Till Gunilla Sambergs hemsida

 

Öppen process-visning med Con/texts föreställning Lady Han´s kontext
Efter två veckors residens på Ricklundgården i Saxnäs håller projektet Con/text en öppen visning av sin process på Holmöns Båtmuseum. Föreställningen Lady Han´s kontext arbetas fram under våren och sommaren 2010, i residens i Umeå, Örebro Saxnäs och Västerås. Den 22 juni kl. 19.00 prövar Con/text materialet till sin blivande föreställning med en publik presentation i Båtmuseets unika miljö.

”Det är med koreografiska metoder och utgångspunkt i det japanska No-spelet, som de två dansarna Ylva Henrikson och Kajsa Sandström samt kostymör Maline Casta analyserar, modellerar och lyfter fram dansen, talet och bilden på scenen. Ett möte mellan text, rörelse och visuell form, där uttrycken självständigt kommunicerar och i kontrasten skapar ett utrymme in-emellan; en plats för åskådarens egna associationer och fantasi.”

Föreställningen Lady Han´s kontext har premiär 4 september på Konserthusets Lilla Scen i Västerås.
Med stöd från Dans i Västerbotten, Dans Centrum Norr, Regionförbundet Örebro, Västmanlandsmusiken, Konstnärsnämnden, Kulturrådet.