Joar Sandström cyklar elcykel framför båtmuseet, juni 2023.
 

Premiär för elcyklar och vagnar

Details

  • Datum:
  • Kategorier:

Map

I sommar kan du som besöker Holmöarna lättare upptäcka besöksmålen och den fantastiska naturen. Genom ett samarbete med Umeå kommun kan Holmöns båtmuseum nu även hyra ut elcyklar. Dessa kan även kompletteras med vagnar för barn eller frakter.

Vi på Holmöns båtmuseum har under många år hyrt ut cyklar till öns besökare, som ett sätt att underlätta framkomligheten till öns besöksmål. För ett par år sedan byggdes en cykelbod där cyklar kan underhållas och förvaras, och i år utvecklas cykeluthyrningen ännu ett steg. Båtmuseet kan hyra ut fyra elcyklar som Umeå kommun vänligen lånar ut till museet över sommaren.

– Vi har länge velat erbjuda elcyklar på Holmön, men det är dyrt att köpa in och vi vet ju inte på förväg om det blir lönsamt. Med det här testet i sommar kan vi se hur det fungerar, vilket känns jättekul, säger Joar Sandström, ordförande i Holmöns Utvecklingsforum och föreståndare vid Holmöns båtmuseum.

Du kan boka elcyklar och vagnar via vår e-post: holmonsbatmuseum@gmail.com eller formuläret på vår kontaktsida.

Även de boende på Holmön kommer att ha tillgång till cyklarna, för att testa detta sätt att klimatvänligt kunna förflytta sig i trakten.

Det här evenemanget var publicerat i av Ingemar.