SKÄRGÅRDSHISTORIA PÅ NÄTET

Följ familjen Sjöberg, som lever i den österbottniska skärgården i början på 1900-talet.

Vi vill varmt rekommendera ett besök i nyöppnade Skären – ett museum på nätet. Bekvämt, hemma vid din dator eller surfplatta får du bekanta dig med den österbottniska skärgårdshistorien, som har många kopplingar till livet här på den västerbottniska sidan av Norra Kvarken. Det webbaserade museet är ett samarbete mellan tre hembygds- och museiföreningar, en kulturorganisation och ett mediaproduktionsbolag, samtliga i Österbotten.

De lyfter fram skärgårdshistorien och har använt sig av museernas miljöer, föremål och arkivmaterial för att bygga upp en spännande berättelse. Lär känna den fiktiva familjen Sjöberg, som lever i den österbottniska skärgården i början på 1900-talet. Följ familjens vardag både hemma på gården, i skolan och ute på långa och farofyllda färder under säljakten.

Besök det digitala museet.